Kúpte si vlastný byt


Radi by ste bývali vo vlastnom byte? Bývanie v byte pre vás môže predstavovať aj domov na celý život. Je to veľká investícia a rozhodnutie. Mali by ste zhodnotiť, ktorá lokalita je pre vás ideálna na bývanie. Niektorí ľudia preferujú ticho, tak im nevadí, že majú byt aj mimo centra mesta. Ak však uprednostňujete aj zábavu, určite bude pre vás lepšie bývanie priamo v centre mesta, kde máte kompletné kultúrne i občianske vyžitie. Už ste premýšľali nad tým, kde by ste si kúpili váš nový byt? Bytu sú rôzne. Sú garsónky, jednoizbové byty, dvojizbové byty, trojizbové byty a viacizbové byty či dokonca aj mezonety.

 

kúpelňa

 

Mezonetové byty sú také, kde máte v byte ešte jedno poschodie. Takéto byty zvyknú byť na tých najvyšších poschodiach, no nie je to podmienka. K mezonetovému bytu patrí zvyčajne aj veľká a priestranná terasa. Pri výbere vášho nového bývania budete pozerať hlavne na cenu nehnuteľnosti. Taktiež by ste sa mali zaujímať o mesačné náklady na bývanie, ktorým sa nevyhnete aj vy. Platíte peniaze aj správcovi bytového domu, čo niekedy je dosť vysoká cena. Kúpa bytu by mala byť na vašom rozhodnutí, ale mali by ste sa aj poradiť.

 

bytový dom

 

Rodina vám isto poradí, či ten byt, ktorý sa vám páči je dobrá kúpa. Niektoré byty sú veľmi drahé a nezaslúžia si mať vysokú cenu. Pozerajte sa pri prehliadke aj na rôzne nedokonalosti, ktoré sa v byte môžu nachádzať. Pýtajte sa realitného makléra na všetko, čo by vás mohlo zaujímať. Mnoho ľudí si žiada aj o parkovacie miesto pred panelákovým domom alebo v podzemnej garáži. Niekedy je toto parkovacie miesto zahrnuté už v cene bytu, no inokedy si zaň musíte priplatiť. Mnoho parkovacích miest sa pohybuje od osem do desaťtisíc eur. To by ste sa mali tiež spýtať, aby ste dopredu vedeli, čo kupujete. K bytom patrí aj pivnica. Pivnica je veľmi vhodná, ak si chcete uskladniť nejaké objemnejšie veci. K niektorým bytom však neprislúcha pivnica.