Soľ na zmäkčenie vody


Veľmi často sú v našej domácnosti však nežiadúce iné javy na vode, ktoré nám výrazne ovplyvňujú každodenné používanie pitnej vody. Mnoho ľudí má problémy s tvrdosťou vody. Na Slovensku je vo viacerých miestach voda príliš tvrdá, ktorá ovplyvňuje životnosť spotrebičov a tvorbu nežiadúceho vodného kameňa. Veľmi častým prostriedkom, ktorý sa používa na úpravu vody najmä na zmäkčenie tvrdej vody je soľ. Tvrdá voda obsahuje vysoké množstvo minerálov akými sú vápnik a horčík a práve tie spôsobujú usadzovanie vodného kameňa na potrubiach vodovodnej batérie, spotrebičoch ako práčka či umývačka, ale tiež usadzovanie na hrncoch pri varení vody či rýchlovarnej kanvice.

soľ

Soľ založená na procese ióntovej výmeny pomáha regenerovať živice v zmäkčovačoch a vďaka tomu odstraňuje zachytené minerály. Na mäkčenie vody sa používa špeciálna soľ do úpravne vody a nejde o bežnú kuchynskú soľ. Ide o regeneračnú soľ, ktorá sa vyskytuje vo forme tabliet alebo kryštálov. Soľ alebo aj chlorid sodný je špeciálne upravená tak, aby splnila účel zmäkčenia vody a bola vhodná na tento účel. Neobsahuje žiadne nečistoty, ktoré by poškodzovali zmäkčovač vody. Tvrdá voda je stav, kedy dochádza k výraznému poškodeniu spotrebičov, ale ide takisto o esteticky nežiadúci jav.

rýchlovarná kanvica

Ani vy už nemusíte mať tvrdú vodu vo svojej domácnosti. Rôzne zmäkčovače vody a spomínaná soľ na úpravu vody sa používa už takmer v každej domácnosti. Ide o jednoduchý spôsob, vďaka ktorému môžete získať kvalitná zdravú vodu zo svojho kohútika. Na trhu existuje veľké množstvo zmäkčovačov a solí do vody. Predajcom produktov na úpravu vody je vodaservis.sk. Ak aj vás trápi tvrdá voda a máte s ňou problémy, neváhajte sa obrátiť na vodaservis.sk, ktorý vám s úpravou vašej tvrdej vody rýchlo a jednoducho pomôžu. Vodaservis je tu pre domácnosti aj firmy na zabezpečenie zdravej vody.